• Subcribe to Our RSS Feed

Trivia2014#2 – Pinguinii beau apă sărată

ian. 2, 2014 by     No Comments    Posted under: Stiati ca?

Pinguinii sunt păsări acvatice, care trăiesc exclusiv în emisfera sudică. Nu toate speciile trăiesc în Antarctica, ci există specii de pinguini care trăiesc în zonele temperate, ba chiar mai mult, Pinguinul de Galapagos trăieste aproape de ecuator.

Cel mai mare pinguin este Pinguinul Imperial (1.1 m înălțime și 35 kg greutate), iar cel mai mic Pinguinul Mic Albastru (40 cm înălțime și 1 kg greutate).

Chiar dacă aripile nu le folosesc pentru zbor, în apă, acestea devin înotătoare agile. De fapt, pinguinii sunt foarte bine adaptați pentru viața acvatică, întrucât își petrec trei sferturi din timp în apă. Corpul unui pinguin este acoperit cu un strat gros de pene, care îl izolează de frig.

Poate una din cele mai interesante elemente specifice pinguinilor este faptul ca aceștia pot bea apă sărată deoarece au o glandă supraorbitală, care elimină excesul de clorură de sodiu din sânge. Pinguinii nu beau apă de sete, ci o ingerează atunci când mănâncă – și întrucât se hranesc cu pești, crustacee din ocean, ‘beau’ multă apă sărată.

Pinguinii au vederea foarte bună, atât ziua cât și noaptea, în apă și deasupra apei.

Ei nu dorm precum oamenii sau alte animale, ore în șir, ci trag câte un ‘pui de somn’ de câteva minute, deobicei stând în picioare.

Surse:

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>