Toamna la Lacul Sfanta Ana – 30 octombrie 2010

Din fericire, s-a lucrat la drumul din Bixad catre Lacul Sf. Ana si cam in proportie de 80% (adica exceptand partea dinspre Bixad), soseaua este nou-nouta! Gata cu gropile … e asfaltat chiar pana jos, la parcarea de la lac! Asadar, daca vreti sa va duceti pana la Lacul Sf. Ana, veti avea cateva griji in minus.

Lacul Sf. Ana

Desi cred ca acum o saptamana padurea ar fi fost mult mai variat colorata, aparitia zapezii a dus la ruginirea subita a frunzelor. Da, ati auzit bine, zapada! Cum veti incepe sa urcati in altitudine, veti vedea cate o portiune alba pe cate o culme, intr-o vale sau chiar si pe marginea drumului.

Copacii dezveliti

Drumul catre Lacul Sf. Ana

Frunze ruginii, zapada si brad

Zapada

Frunze ruginite

Frunze ruginite

Copacii si umbrele lor

Am coborat cu masina pana la lac, dar pe drum am facut o mica oprire, la foisorul de unde se vede o panorama superba a lacului.

Panorama vazuta de la Foisor

De aici se vede foisorul

Oricum, nu inseamna ca daca e zapada trebuie sa fie si foarte frig… pe la ora 16:30 era chiar placut acolo, asa ca n-am putut rezista si mi-am imbibat putin picioarele in apa lacului… doar n-am venit degeaba pana acolo! Si cum tot erau asa de multe frunze, m-am asezat frumusel pe ele si m-am distrat de minune aruncand cu ele in aer – suntem tineri atata vreme cat avem sufletul tanar!

La primii doi pasi pare apa mai rece, apoi te obisnuiesti

Era atat de limpede apa...

Dupa o zi atat de frumoasa, cu soare, caldura, frunze ruginite si zapada, in mod cert trebuia sa avem parte si de un apus pe masura!

Apus in judetul Covasna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.