• Subcribe to Our RSS Feed

Monumentul Drumarilor

iul. 12, 2009 by     No Comments    Posted under: Arges, Monumente

Mergand pe DN 73C, pe partea dreapta exista un monument inchinat tuturor celor care au construit sau au intretinut drumurile.

Monumentul Drumarilor

Monumentul Drumarilor


Monument inchiat eroilor revolutiei din 1989

Monument inchiat eroilor revolutiei din 1989

Placa de marmura de pe Monumentul Drumarilor

Placa de marmura de pe Monumentul Drumarilor

Placa de marmura de pe Monumentul Drumarilor

Placa de marmura de pe Monumentul Drumarilor

Pe monument exista o placa de marmura pe care scrie:

Astazi, 22 Mai 1992, cu ocazia inaugurarii monumentului drumarilor din Arges-Muscel si a aniversarii a 130 de ani de la atestare a infiintarii sectiei de drumuri nationale Pitesti, aducem omagiul nostru tuturor drumarilor din Romania.

De asemenea, exista inca doua placi mari de marmura, situate in lateralele monumentului pe care sta scris:

Relieful Judetului Arges, format din campii manoase, dealuri cu livezi si podgorii, cu subsol bogat si munti cu piscuri inalte a fost strabatut din cele mai vechi timpuri de o retea de drumuri importante care au oferit pentru tehnica rutiera si drumari, minunate conditii de afirmare.
Drumul national 73C Schitu-Golesti-Curtea de Arges, a cunoscut trei etape de dezvoltare (daco-romana, medievala si moderna), a facut legatura intre cele trei capitale din Tara Romaneasca (Targoviste, Campulung, Curtea de Arges). Acest drum a favorizat legaturi permanente intre cele trei provincii ale Romaniei si a relizat transporturi rutiere intre localitatile aseate la ses, deal si munte.
Din aceste considerente, Monumentul Drumarilor este alcatuit din cele trei elemente verticale. Drumarii, in memoria inaintasilor lor, vor lupta cu inflacarare si pasiune pentru intretinerea si dezolvoltarea retelei rutiere. Vor asigura calatorilor cele mai bune conditii de circulatie indiferent de vreme.

via vita – drum viata

si

In anul 1985 s-a terminat modernizarea drumului national 73C Chitu-Golesti-Curtea de Arges. Aceasta constructie, prin complexitatea lucrarilor, face cinste drumarilor. S-a realizat pentru circulatia rutiere o legatura directa si moderna intre Brasov, Targoviste, Campulung si Curtea de Arges, Rm. Valcea, Sibiu, Tg. Jiu.
Lucrarea a fost finantata de Directia Generala a Drumurilor, proiectata de Insitutul de Proiectari Drumuri si Poduri Bucuresti si executata de Anteprizele de Drumuri si Poduri Brasov si Bucuresti.
Odata cu Executarea acestei lucrari, s-a teminat modernizarea tuturor drumurilor nationale de pe plaiurile argesene si muscelene din administrarea sectiei Drumuri si Poduri Nationale Pitesti.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>